מותר להתגלח ביום עצמאות?

שאלה:

שלום להב, שאלה: ראיתי קיצור פסקי הלכה מן תשובות שיש רבנים בא"י שפסקו שיש לגלח ליום עצמאות. לא הבנתי פסקא ההיא, כי אין לשנות הדבר ורוב גדולי הדור לא שנו הדבר. אף שכולנו אוהבים א"י מאוד, לא נראה לפסוק ע"פ רגש וחביבה על הארץ. מ"מ רציתי לדעת חות דעת על זה. ברכה והצלחה

תשובה:

ברור מאליו שרוב ככל גדולי הפוסקים בדור האחרון לא רק החרדים אלא גם אלו הנמנים על הציונות הדתית התנגדו לגילוח ביום העצמאות, ובראשם הגר"א שפירא והגר"ש ישראלי זצ"ל ראשי ישיבת מרכז הרב ובכלל, אמנם יש שהתירו זאת כמו הרב צבי יהודה קוק זצ"ל, ומשום שסבר שלא גרע מראש חודש שחל ביום ראשון שמגלחים לכבוד שבת ועוד, אבל כדבריך דעה זו לא התקבלה על הפוסקים ואין להתגלח ביום העצמאות וכמובן גם לא לשמוע מוזיקה וכל שאר דיני הספירה חלים ביום זה, בלי כל קשר ליחס למדינה ולמוסדותיה ולעצם ההודיה על האפשרות שלנו לחיות בארץ ישראל לקיים מצוותיה וחיות בה חיים יהודיים מלאים.

יום נעים.