אבלות בשנה מעוברת. מה דינו של יג' חודש?

שאלה:

שלום לכם, ברצוני לשאול שאל בעניין עליה לבית העלמין בשנה מעוברת. אמא שלי ז"ל נפטרה בתאריך א' סיוון תשנ"ח שהיא כאמור בשנה מעוברת. האם יש צורך לעלות בנוסף לתאריך א אייר (שניים עשר חודש) וגם א' סיוון (יג' חודש)? מה הדינים לגבי המשפחה בעניין אבלות לעליה לבית העלמין או אזכרה נוספת בתאריך הפטירה של יג' חודש? תודה רבה על תשובתכם. חודש טוב.

תשובה:

כל הנושא של שנה מעוברת הוא רק בשנה הראשונה, בשאר שנים, אם היארצייט שלה בסיון זה הזמן לעלות לקבר ולא משנה אם השנה מעוברת או לא. את השאלה השניה לא הבנתי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המהירה.

    התכוונתי לשאול… האם בשנה הראשונה צריך לעלות בחודש סיוון (קרי, החודש השלושה עשר) או לעלות בחודש השניים עשר בלבד קרי, מחר…. א ' באייר (כאמור אמא נטרה בחודש א סיוון תשע"ח – שנה שעברה.

    תודה .

  2. הטעות נבעה מכך שכתבת תשנ"ח… בשנה הראשונה העיקר הוא ב12 חודש בודאי למנהג הספרדים, אבל לא עולים מחר כי זה ראש חודש אלא מחרתיים. ראוי לעלות גם ב13 חודש, ראה רב פעלים ח"ד סי' מא, ויש אשכנזים שנוהגים שכך הוא עיקר הזמן.