הכרתת זרעו של עמלק

שאלה:

שאלה בהשקפה היהדות אומרת שה' טוב ודרך הטוב להיטיב אם כן איך זה שה' גזר למחות את עמלק ואת זרעו? מה זה שונה ממעשה הגרמנים בשואה???? ממתין לתשובתכם.

תשובה:

שלום וברכה

השאלה הזו היא אכן חשובה. צריך להבין שאנחנו לא יודעים חשבונות שמים, ובעצם באותה מידה תוכל לשאול איך יש מחלות וצרות בעולם וכו', והתשובה על כך היא הרי פשוטה, לעולם לא נדע מה טוב ומה נדרש ומה מועיל הן לעולם כולו והן לאדם הסובל, מה יחשב לו כפרה ותיקון וכו', זה רק אלוקים יודע. לכן, בורא העולם עושה רק טוב, ואם גזר למחות זרעו של עמלק זה אכן הטוב, הגרמנים ימ"ש הם רוע צרוף, אין לשום אדם זכות להרגיש עליון על שום אדם אחר, אין שום זכות לאדם ליטול חיים של אדם אחר או להרע לו, רק בורא העולם יודע מה טוב, לא אנשים רעים ומרושעים. הכרתת הרוע והרשע בעולם היא טובה לעולם ולרשעים עצמם, אבל רק בורא עולם יקבע האם וכיצד ומתי לעשות ניתוח כזה.