הצעות מחיר ללקוחות בחברה מתחרה

שאלה:

האם מותר לעובד במוקד מכירות של חברה מסוימת להתקשר לאנשים ולשאול אותם האם ירצו להצטרף לחברתם תמורת מעבר מהחברה הקודמת..? כוונתי, כגון מוקד מכירות מחברת סלולרי 1 , המתקשרים ללקוחות מחברת סלולרי 2.

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין אסור לחברה לפנות ללקוחות מחברה מתחרה ולהעביר אליה לקוחות. שהרי אסור לרדת לאומנותו של חברו. אלא שאם החברות המתחרות מתנהגות כן – מתקשרים למשוך לקוחות מחברות אחרות, מותר גם לחברה זו לעשות כן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קנו, וכן לגבי מערופיא שיש נוהגים איסור בזה. ואם החברות המתחרות נוהגת שלא ביושר מותר לו גם לנהוג כן, כמבואר בשו"ע סימן רלא סעיף כ גבי הדין שאם כולם מפקיעים שערים מותר גם לו להפקיע ולא אומרים שרק הוא יפסיד. וה"ה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1