מכין משבת לחול בקיפול טלית

שאלה:

שלום
מדברי השוע בסימן שב מבואר שלקפל טלית שלא כסדר הקיפול הראשון מותר, אפ' אם לא צריך את זה לאותו יום. השאלה היא למה אין בזה בעיה של מכין משבת לחול? מצד מתקן מובן שאין בעיה, אבל מה כן מכין? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חשוב לציין שדעת החיי אדם בסי' מד סעי' כד שגם שלא בקיפוליה זה נחשב הכנה משבת לחול. אמנם השער הציון שב ס"ק כ והדעת תורה שם סעי' ג חלקו עליו וסברו שבאופן זה אין הכנה, וכנראה שמעשה חסר משמעות כזה לא נחשב הכנה. דומה הדבר להוראתו הידועה של הגרש"ז אויערבך שמותר להחזיר סידור מהבית לבית הכנסת אחרי התפילה וזה לא נחשב הכנה, אלא חלק מהשימוש הרגיל בסידור, כך גם כאן הורדה מסודרת של הטלית אינה הכנה, אין חיוב לעשות ממנה כדור, רק קיפול מדוקדק שיש בו תיקון יחשב הכנה.

יום טוב.