אם אין אפשרות להגיע לבית החיים ביום השנה

שאלה:

שלום לרב. יש לי חברה שלא עלינו חולה במחלה הארורה בראשה.. והיא שאלה אותי שאלה.
בעוד כמה ימים יחול יום הפטירה של אביה ע"ה האם היא חייבת להגיע לבית החיים ביום זה או שמא בגלל החלושה שלה היא יכולה להישאר בבית. ועוד שאלה. מה היא יכולה לעשות ביום הזה? האם בעלה יכול ללכת במקומה? האם צריך להדליק נר? או שצריך לבקש שיתפללו עליו בבית כנסת? אנחנו לא ממש יודעים מה עושים. נשמח לכל מידע .תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם מחמת מחלתה קשה עליה הדבר אינה חייבת ללכת ואם בעלה ילך במקומה יהיה עוד יותר טוב. העיקר ביום זה לומר את פרקי התהילים שמקובל לומר בבית האבל, לתת צדקה לעילוי נשמה ולהתחזק באיזה ענין שמרגישים שבוא צריך חיזוק, במצוה כל שהיא ועוד. הבנים יאמרו כמובן קדיש וכו'. בביתה גם תדליק נר לעילוי נשמה.

בשורות טובות ורפואה שלמה.