פרנס של יום – שכר למי?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לדעת- אם אדם תורם לישיבה ל"פרנס של יום" לעילוי נשמת קרובו. האם אותו תורם מקבל זכויות מתרומתו או שכל הזכויות מגיעות בעצם רק לאותה נשמה שתרמו לעילוי נשמתה?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שעיקר השכר הוא לתורם. הרעיון של תרומה לעילוי נשמת, הוא שכיון שהתעוררות לתרום היא בגלל הנפטר ולזכותו יש לו שכר על כך שמחמתו התעורר התורם לתרום, אבל ודאי שהוא מקבל את שכרו על תרומתו.