האם מותר לקלל את בת זוגתו הגויה של בן דודי?

שאלה:

בס"ד
שלום רב
בן דוד מתחתן עם גויה. עושים צחוק מהתורה והיהדות. יש מועד ל"חתונה" . האם מותר לי לקלל את הגויה שלא בפניה כלומר לומר מילות קללה על אותה אישה כנקמה על כך שהרסה את טהרת היהדות במשפחה ?
האם הקללה תתקיים בהכרח ? מה ההלכה אומרת ?
ידוע שאדם שקילל אדם ללא סיבה הקללה לא תתקיים אך אם יש לי שנאה רבה כלפי אדם שמטמא את המשפחה, יש טעם לקלל ?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי, כדאי להימנע מקללות. קללות זה דבר המשחית את הנפש – בפרט כאשר זה מגיע כנקמה מעשיו של הבן דוד ובת זוגתו ראויים לכל גינוי, אבל אני לא בטוח שהדחף לנקמה מגיע במקרה זה בגלל קנאת ה' במאה אחוז. הדחף מגיע (לפחות גם) כי זה כבוד המשפחה, וזה לא קשור לנקמת ה'. הגמרא מספרת בברכות י,א שהיו אנשים רשעים שהציקו לרבי מאיר. רבי מאיר התפלל עליהם שימותו. אמרה לו רעיתו ברוריה, מדוע אתה מתפלל שהם ימותו? בגלל שכתוב בפסוק "יתמו חטאים" (שימי לב, הנקודה המרכזית אינה משום שהציקו לו, אלא משום שהפסוק אומר יתמו חטאים). א"כ כוונת הפסוק יתמו חטאים ולא יתמו החוטאים. התפלל עליהם רבי מאיר שיחזרו בתשובה, ואכן כך היה. אז במקום לחשוב איך לקלל את בן זוגתו, התפללי שהוא יחזור בתשובה במהרה.

הצטרף לדיון

תגובה 1