התחילו אמירת קדיש זמן רב אחרי הפטירה – האם יאמרו בחודש ה12?

שאלה:

שלום וברכה
לענין אמירת קדיש לאחר יא חודש,במקרה שהתחילו לומר קדיש רק חודש לאחר הפטירה ,( היו בנות עד שמצאו אדם שיאמר קדיש) האם אפשר להמשיך חודש נוסף לאחר יא חודש,כדי להשלים את החודש הראשון?
אשמח למקורות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שגם באופן זה אומרים קדיש רק עד י"א חודש. מקרה דומה דן בו בשר החיים פרק ל ט-ה, הובא בפני ברוך עמ' שנד, לגבי מי ששמע מפטירת אביו רק זמן רב אחרי מותו, ואפילו שמע בחודש ה11 בעצמו, ופסק שאינו אומר אלא עד תום י"א חודש.

באופן כללי יש מחלוקת לגבי קדיש הנאמר על ידי אדם אחר שאינו בנו של הנפטר, שיש סבורים שכן אומרים באופן זה בחודש ה12 כיון שלא שייך כאן הטעם של כיבוד אב, אלא שהמנהג אינו כך, ראה בענין זה פני ברוך שם סעי' יא.

בשורות טובות.