אבלים בחתונה

שאלה:

האם אפשר לסמוך על דעת ה סמ"ג בהלכות אבילות שאומר בשם כמה מבעלי התוספות (ר"ת, ר"י הזקן, רבינו יהודה החסיד) שמותר לאבלים בשנת האבל להשתתף בסעודה של החתונה ?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין להתיר להשתתף בסעודת נישואין, שהרי בשו"ע בסי' שצא סעי' א-ג אסר זאת, יש מקילים כאשר אינו אוכל עם כולם אלא עם המשמשים והוא משמש כמלצר, ראה ברמ"א שם, ולמעשה נהגו להקל בזה רק בקרובים מדרגה ראשונה ממש שנוכחותם חשובה לקיום השמחה.

בשורות טובות.