מתי יחול 11 חודש ו12 חודש שנה ראשונה

שאלה:

כבוד הרב
שאלתי לרב:תאריך פטירה ב כיסלו תשעט בצהריים תאריך קבורה ג בכיסלו
מתי יחול תאריך אזכרה של 11 חודש ומתי 12 חודש (שנת תש"פ שנה מעוברת)

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אין הפרש של שלושה ימים בין הפטירה לקבורה סיום השנה הוא תמיד בפטירה.

ה11 חודש יהיה בב' תשרי, וה12 חודש בב' חשון. מי שיכול בנקל לעלות גם ב13 חודש ראוי שישעה כן, כך כתב ברב פעלים ח"ד סי' מא. בין האשכנזים רביןם נהגו לעלות רק ב13 חודש ולא ב12 [11 חודש בכלל אין לבני אשכנז].