הניח את הסירים על הפלטה ושכח להפעילה

שאלה:

הניח קדירה רותחת בע"ש על פלטה ולאחר כניסת השבת התברר שהפלטה לא היתה מחוברת לחשמל.

תשובה:

שלום וברכה

אם הקדרות עדיין חמות שאין חשש בישול של לח שנצטנן, מותר להעביר לפלטה של שכן, כיון שכל ההתעסקות היתה לצורך חימום רק שכח להפעיל את הפלטה, ואין כאן סילוק הדעת. אמנן יש שהחמירו בזה.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת שלמה ח"ב סי' לד אות יז. אמנם ראה ארחות שבת ח"א פרק ב הערה פה שהגרי"ש אלישיב החמיר עוד יותר, שאם כבתה האש תחת הפח או כבתה הפלטה באמצע שבת, כל עוד היא חמה ניתן להעביר לפלטה של שכן, אבל אם היא הצטננה נחשב המאכל כאילו מונח על גבי הקרקע ואסור להעבירו לפלטה אחרת גם אם אין בו חשש בישול.