עילוי נשמה לחבר שנהרג

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול ולשתף משהו מוזר שקרה לי עכשיו. הלכתי לבית העלמין לשים פרחים לכבוד יום הולדתו של בחור שהכרתי שנהרג בעת שירותו הצבאי. שהיה באמת בחור צנוע עם לב זהב. כשהבאתי איתי מהבית ניילון ומספריים לעטוף את המסגרת שהכנתי לו לפני שנה והתלכלכה מהבוץ והגשם נחתכתי באצבע ולקח לי זמן לעצור את הדימום. השאלה שלי אם זה קרה באשמתי ובצירוף מקרים או שאולי משהו אחר היה ? הבנתי שיש איסור מלאכה ליד קבר, שהנפטר אינו יכול לעשות כלום ואנו צריכים גם. כוונתי הייתה טובה. אשמח מאוד שתחזיר לי תשובה.

תשובה:

שלום רב

זה הכל שטויות והבלים ואמונות תפלות… לא קרה כלום. רק צריך לדעת שפרחים לא יועילו לו שום דבר! אם אתה רוצה באמת לשמח אותו ולהועיל לו, תלמד משניות לעילוי נשמתו, תעשה זיכוי הרבים, אולי תארגן איזה שיעור תורה, תעשה חיזוק באיזו מצוה שאתה לא מקפיד בה די הצורך וכדומה. זה יועיל לו בעולם העליון בצורה שלא ניתן לתאר במילים.