עליה לקבר ב-30

שאלה:

שלום רב,
לצערי הרב אבי האהוב נפטר לפני כשבועיים.
שאלתי האם חייבים לעלות לקבר ולגילוי מצבה בדיוק בתאריך של ה-30 מיום הלוויה או שאפשר להתפלל בבית בתאריך זה אך לעלות לקבר מספר ימים אחרי. קרובי משפחה מדרגה ראשונה מתגוררים בחו״ל ואין באפשרותם להיות נוכחים בתאריך המדויק.
רציני לדחות בארבעה ימים, האם זה בסדר? תודה, נעמי.

תשובה:

שלום וברכה

מאוד חשוב לעלות לקבר במועד שנקבע ולא לאחר, כיון שהטעם לעליות לקבר הוא משום שבזמנים אלו הנשמה עולה משלב לשלב ומלווים אותה בדרכה. כאשר יום השלושים חל בשבת מקדימים לשישי או דוחים לראשון, אבל כדי להמתין לקרובים לא הייתי דוחה, הם כשיגיעו יעלו לבדם, ואם יהיה מישהו מכם נחמד, ילווה אותם שירגישו שלא החמיצו לגמרי.

בשורות טובות.