פריכיות בכשרות שאינה מהודרת

שאלה:

שלום רב
האם פריכיות אורז/כוסמת/תירס צריכות כשרות מהודרת? או שדי להסתפק בכשרות הרבנות.
(לאותו יצרן יש פריכיות עם אותם רכיבים בהכשר בד"ץ ע"ח)
תודה רבה
תזכו למצוות
מלכה

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט צריך כשרות מהודרת כך יודעים שכל הרכיבים בכשרות טובה והעשייה על ידי יהודי ויש הקפדה על תרומות ומעשרות, ההשקפה היא שכל מוצר מורכב ולא גולמי שיש בו עשייה צריך כשרות טובה וכך לא נכשלים. אם היינו במקום מרוחק בחו"ל היינו מחפשים חילוקים, כאן בארץ שעם קצת שימת לב מוצאים הכל – אין להקל.

חנוכה שמח.