תביעה נגד חברת תח"צ

שאלה:

האם מותר לתבוע חברה של תחבורה ציבורית לבית משפט לתביעות קטנות על נסיעה שלא בוצעה?
ואם מותר האם מותר לתבוע רק נזק או גם פיצוי על עוגמת נפש?

תשובה:

שלום וברכה,

חברה של תחבורה ציבורית שלא יבואו להתדיין בבית דין מותר לתבוע אותם בבית משפט.
החברות חייבות לשלם את הפיצוי אף לפי דין תורה בהתאם לתנאים של משרד התחבורה ומאחר ואין אפשרות לדון בתביעה ייצוגית בבוררות ניתן לתבוע בבית משפט אזרחי.

התביעה צריכה להיות – הפיצויים שהחברה מתחייבת לשלם עבור אי עמידה בזמנים.

בהצלחה וחנוכה שמח.