האם הקב"ה יכול לטעות?

שאלה:

האם הקב"ה יכול לטעות? האם יש אפשרות שאלוקים שהוא הכל יכול להתחרט על דבר שעשה? אני מביא לדוגמא את " וינחם ה' כי עשה את האדם בארץ ויתעצב אל לבו"
האם הקב"ה לא ידע שזה מה שיקרה? מה הכוונה כאן?
אשמח לתשובה, תודה!

תשובה:

שלום וברכה

כפי שהרגשת לא שייך טעות וחרטה אצל בורא העולם, ולכן מפרש רש"י שם בסוף פרשת בראשית אחרת את הפסוק הזה, לא באופן של חרטה כפי העברית המודרנית, אלא כל לשון וינחם במקרא הוא לשון נמלך בדעתו, כלומר, בורא העולם בעקבות המעשים הרעים של האנושות החליט להעניש אותם. פירוש נוסף כתב שם רש"י לשון נחמה, כלומר שמח על כך שברא את האדם בארץ ולא בעליונים, שבכך היה מזיק במעשיו הרעים יותר.