חוסר הכרת הטוב על זיכוי הרבים

שאלה:

בס"ד
אני מעמיד בחינם מבנה מכובד למסירת שיעורי תורה בליל שבת ובימי חול חלק ממגידי השיעורים היו כפוי טובה ולא הכירו לי טובה כאשר הייתי זקוק להם ואף התעלמו ממני והפנו עורף לא ענו לטלפונים האם חובה עלי להמשיך לתת להם את המקום

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך מוטעית… מה זה משנה אם הם מתייחסים יפה או לא? הרי בורא עולם שמח עם המעשה שלך! אתה מרבה בכבוד שמים, אוסף מליונים של יהלומים, מה זה משנה אם האנשים שעומדים סביבך כשאתה אוסף את היהלומים לא מכירים טובה!

תמשיך לאגור מצוות, ותעשה נחת רוח לאבינו שבשמים.

אשריך!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אחר הכבוד, מה זה שווה שיעור תורה מאדם כפוי טובה?
    והרי הוא עשוי מאד לגרום קלקול לשומעים אותו אם דעותיו ומידותיו רעות, ומן הסתם הוא מדבר כפי דעותיו

  2. בוא לא נגזים, יש הרבה אפשרויות להסביר ולהבין מה קרה שם… לא תמיד אנשים מבינים מה מצפים מהם, לא תמיד הנותן מפרש נכון תגובות של המקבלים, קשה להבין שבדיוק כל הרבנים שנזדמנו לו לשם היו רעי לב באופן מולד… יש ללמד זכות, בטח על תלמידי חכמים.