רכשו מעלית ונמצא בו מום – ביטול המקח והוצאות ההובלה

שאלה:

שאלתי, בעניין שקנו מעלית ארוזה שהתברר שהיא פגומה מצד עצמה , האם נחשב למקח טעות. וכן אם המק"ט, האם המוכר יתחייב בהוצאות שנגרמו עקב הטעות , כגון הוצאות הובלה הוצאות הרכבה ועוד

תשובה:

שלום וברכה,

מקח שנמצא בו מום – ודרך בני המדינה לבטל את המקח על מום מסוג כזה, המקח בטל. ולכן אם רכשו מעלית וכשבאו להתקין את המעלית התברר שהמעלית פגומה ולא ראויה לשימוש הרי המקח בטל.

אם המוכר ידע שיש מום במקח, ויודע המוכר שהקונה משלם הובלה לביתו, חייב המוכר לשלם את הוצאות ההובלה שגרם. ואם לא ידע שיש מום במקח, פטור המוכר מהוצאות ההובלה שהביאו את המעלית. אך את הוצאות וטרחת ההובלה להחזיר למוכר – לעולם מוטל על המוכר ולא על הלקוח.

בהצלחה.

מקורות:

רה שו"ע חו"מ סימן רלב סעיף כא. וסמ"ע ס"ק נב שכתב שהמוכר חייב גם בטרחה של החזרת המוצר ולא רק בהוצאות.