הנחיות לאבלים באתר דין

שאלה:

האם יש באתר מפרט מקיף מא-ת שנותן הסבר קצר ותמציתי לכל דיני האבלות הנוהגים אשכנזי – ספרדי מרגע הפטירה ועד סוף השנה. הסיבה שאני שואל משום שחמותי במצב קריטי, וברוך ה' שלא יצא לי לשבת שבעה ואיני יודע כיצד להנחות את אישתי בדינים הללו, אני יודע שיש הנחיות בדרך כלל מהחברא קדישא אבל אשמח לקבל מענה מתלמידי חכמים על על סעיפיו, ומעדיף לעת עתה לא לעיין בעיון במקורות.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין לנו משהו מסודר אלא פשוט מאות רבות של תשובות שנענו, עיין במאגר השו"ת שלנו, יו"ד אבלות ותמצא.

מלבד זאת, יש ספרי קיצורי הלכות מאוד טובים, כמו פני ברוך או דברי סופרים קיצור הל' אבלות.

שיהיו תמיד בשורות טובות ולא תדעו צער.