זקן של אבל אחרי סיום השלושים

שאלה:

כבוד הרבנים המכובדים
לגבי אבלות על הורה-
האם מותר להשאיר זקן של אבל לאחר סיום השלושים ולשפץ אותו או שאם ברצוני לגדל זקן עליי להתגלח ולגדל זקן מחדש? האם זקן שנשאר במשך כל השנה יכול גם להיחשב סימן של אבלות כלפי ההורה שנפטר?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה להשאיר את הזקן, אין חיוב להתגלח אחרי השלושים… יש איסור להתגלח בתוך השלושים! ולכן אחרי השלושים תעשה מה שתרצה. זקן משופץ אינו סימן לאבלות, אבל בהחלט זכות גדולה היא לנפטר לגדל זקן, כך לא נכנסים לשאלות והפקפוקים על כשרות מכונות הגילוח השונות…