הנאה מחילול שבת באפליקציה

שאלה:

שלום,
אני מתחיל ללמוד כסטודנט באוניברסיטה.
ישנה אפליקציה שנותנת הטבות לסטונדטים ממגוון חנויות ובתי עסק.
לצורך ההרשמה נתבקשתי לצרף אישור לימודים כדי לאמת שאני אכן סטודנט.
עשיתי את ההרשמה ביום שישי אחה"צ, מבלי לחשוב הרבה. כתבו שלוקח כמה שעות עד שהפרטים יאומתו.
במוצ"ש ראיתי שבליל שבת (כמה שעות לאחר כניסת שבת) קיבלתי מייל שאומתתי כסטודנט.
למיטב הבנתי, הדבר נעשה ע"י אדם בשבת וכנראה לצערי הרב גרמתי לחילול שבת.

שאלתי:
א. כיצד לתקן?
ב. האם מותר לי ליהנות מההנחות שהאפליקציה נותנת לי? האם זה בגדר מעשה שבת שאין ליהנות ממנו?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה אכן מקרה מצער מאוד. אבל כיון שלא ביקשת מהם לעשות זאת בשבת דוקא ואין לך צורך בשביל הענין שזה יעשה בשבת דוקא, אין לך כל איסור ליהנות מהטבות אלו.

בהצלחה