השתתפות אבל בחופה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני אבלה על אימי האם מותר לי ללכת לשמוע חופה של חברה טובה לפי הספרדים? והאם מותר לי גם ללכת למקווה שלה שחל יומיים קודם?

תשובה:

שלום וברכה

אם אין מוזיקה בחופה עצמה נחלקו בכך הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך, ראה רמ”א סי' שצא סעי’ ג, אבל אני מניח שתהיה שם מוזיקה.

כנ"ל לגבי המקווה, מוזיקה אסור, בלי מוזיקה מותר כיון שאין שם סעודה, אלא סתם מברכים אותה ושמחים איתה קצת.

בשורות טובות.