הדבר הטוב ביותר לעילוי נשמה

שאלה:

מהו הענין היותר חשוב לעשות לטובת נשמה? האם להדליק נר? ללמוד משניות? לילך על הקבר?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שלימוד המשניות הוא הטוב והחשוב ביותר, עיקר הנושא של עילוי נשמה הוא שמרבים זכויות לעילוי נשמת הנפטר, ניתן דגש על לימוד משניות בדוקא כי משנה הוא אותיות נשמה, אבל העקרון ברור, כל מצוה מעשה טוב לימוד תורה צדקה לעילוי נשמתו, זה מה שבעיקר מועיל לו בעולמות עליונים. "ותלמוד תורה כנגד כולם". אבל כמובן יש לשמור את כל המנהגים ומזה ומזה אל תנח ידיך, בהגיע יום השנה, עולים לקברים ואומרים שם את המזמורים הנהוגים, ומלבד זאת עושים גם לימוד משניות ומדליקים נר על שם הכתוב כי נר ה' נשמת אדם, עושים הכל.

שבת שלום.