תפילה ועוד תפילה בלי להרפות!

שאלה:

האם יש דברים שמעכבים את קבלת התפילה או שפשוט להיות עקשן ולחזור ולהתפלל

תשובה:

ברמב"ם הלכות תפילה ונשיאת כפים פרק ד כתב:

חמשה דברים מעכבים את התפלה אף על פי שהגיע זמנה, טהרת ידים, וכיסוי הערוה, וטהרת מקום תפלה, ודברים החופזים אותו, וכוונת הלב. ע"כ. ומאריך שם בענין זה.

ומכל מקום התפקיד שלנו הוא להאמין שכמו שמשה רבינו לא התייאש והתפלל 515 תפילות, עד שאמר לו בורא העולם הרף ממני, ומשום שידע שעוד קצת תפילות והן כבר מתקבלות.. כך גם אנחנו לא נרפה, תפילות בכוונה עוד ועוד ובעזרת ה' תראו ישועות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שאלת השואל היא: "מה מעכב את קבלת התפילה".

    הנני מעתיק מאתר "הידברות":

    כ"ו אלול התשע"ד | 21.09.14 00:00
    שאלה
    מה גורם לתפילות לא להתקבל?

    תשובה
    שלום רב,

    יש דברים רבים שיכולים למנוע ולעכב את התפילה מלהתקבל, ומהם:

    א. גזל (עפ"י שמות רבה פרק כב ס"ג).

    ב. מסיר אזנו משמוע תורה גם תפלתו תועבה (משלי פרק כח פסוק ט).

    ג. לשון הרע (שמירת הלשון שער א' פ"ז בשם הזוהר הקדוש פרשת מצורע).

    ד. כל האוטם אזנו מלשמוע צעקת דל, אין הקב"ה עונה לו בשעה שהוא צווח לפניו בקול זעקה ומרה, שנאמר (משלי פרק כא פסוק יג) " אוטם אזנו מזעקת דל גם הוא יקרא ולא יענה" (אותיות דרבי עקיבא נוסח א' אות ד).

    ה. מי שרבו עוונותיו ואינו מתפלל בתשובה (אמונות ודעות מאמר ה' פ"ו).

    ו. אם הוא לבוש בבגד שעטנז (יסוד ושורש העבודה שער ה' פ"א בשם המקובלים).

    ז. הלנת פעולת שכיר (יסוד ושורש העבודה שער הכולל פרק יח).

    ח. מי שאינו שומע תוכחה (ספר הרוקח סימן כח).

    בברכה,

    הלל מאירס