עליה לקברי הורים וקדיש

שאלה:

שלום רב,
א. אני נוהגת לעלות לקברי הורי ביום הולדתם, ביום השנה לפטירתם ובערב ביום כיפור. האם נכון לנהוג כך? ב. סבתי ז"ל נפטרה (1929 ) כשאבי ז"ל היה נער, האם לאחר מותו עלי לציין את יום מותה כמוהו? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

  1. מנהג טוב.
  2. זכות גדולה תהיה לך אם תגמלי איתה חסד ותעלי לקברי להתפלל לעילוי נשמתה, זה יגרום לה קורת רוח בעולם הבא. והכי חשוב, לדאוג לכך שיהיה מי שיאמר קדיש ביום פטירתה לעילוי נשמתה בבית הכנסת.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בוקר טוב,
    1.תודה על תשובתכם המהירה , הגיעה בדיוק ביום הולדתה של אמי ז"ל .
    2. קברה של סבתי ז"ל חולל על ידי תושבי העיירה הליטאית כמו גם שאר הקברים בבית הקברות.
    המצבות חלקן מנותצות, שרועות על האדמה ומכוסות בשלל פרחי ליטא. חלק מהמצבות שרועות בבית הכנסת מעץ שנמצא בעיירה זו, ז'זמר. בית הקברות גודר לפני למעלה משנה מתוך מניעים שונים של מועצת האזור. לפני כשנה במסגרת סיור שורשים הגענו למקום , לעגמת ליבנו לא מצאנו את מצבת של סבתנו ,אך בן דודי נשא תפילה במקום. אדאג לאמירת קדיש בבית הכנסת אותו הקימו ברבות הימים בניה.
    3. ישר כח על פועלכם.
    רנה אושפיז