כיסוי ראש לאשה בשעת אמירת ברכות

שאלה:

שלום לרבנים אם אישתי בלי כיסוי ראש האם אני יכול לברך ולהוציא את אישתי מדין שומע כעונה או שצריכה כיסוי גם בדין שומע כעונה? 2לפי מרן שלא ברכים על תוספת אורה איך אפשר לברך להדליר עם יש חשמל בבית מה סברת המקילים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

גם בשומע כעונה חייבת כיסוי ראש, ובכלל גם בבית יש ללבוש כיסוי ראש אבל זה ענין נוסף.

מקורות:

צרור המור (מהר”א סבע חמיו של מרן הב”י, על פרשת נשא) שאסור לאשה לברך או לענות אמן בגילוי ראש, הליכות בת ישראל (פ”ה סעיף ג הערה ו) בשם הגרש”ז אויערבאך, שו”ת רבבות אפרים (ח”ו סי’ תס ענף ד], שו”ת יחוה דעת (ח”ו סי’ ה), ילקוט יוסף (אוצר דינים לו”ל, פ”ס סעיף י’ ובהערות שם), ברכת ה’ (לר”מ לוי, ח”א פרק ז סמ”ג ובהערות שם),