אזכרת שלושים בעשרת ימי תשובה

שאלה:

בוקר טוב לרב,
אמנו נפטרה בלילה, אור לד' באלול האחרון.
נאמר לנו שאנו שאנו צריכים להקדים את אזכרת השלושים ללפני ראש השנה. יש לנו מספר שאלות:
1. האם הדבר נכון?
2. אם כן- למתי להקדים?
3. האם יש חיוב לעשות סעודה בערב לפני או שאפשר לעשות סעודה קטנה ביום, כשעולים לקבר בבית העלמין?

תודה רבה.

תשובה:

לא הבנתי למה להקדים, אפשר בהחלט לעשות את האזכרה בד' בתשרי, מוצאי צום גדליה או למחרת במשך היום.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. תודה לרב,
    ברשותך הבהרה:
    כתבת: "אפשר בהחלט לעשות את האזכרה בד’ בתשרי, מוצאי צום גדליה או למחרת במשך היום."
    האם למחרת הכוונה לד' או ה' בתשרי?

  2. תודה. שאלה נוספת:
    אמי ציירה כמה ציורים שתלתה בביתה.
    בציורים אלו היו דמויות מעורפלות ביותר (כעיגולים וצורות, לא ציור אדם מובהק).
    חשבנו לחרוט משהו מאלה על מצבתה לזיכרון ולייחד את זכרה במה שאפיין אותה.
    האם זה אפשרי?

  3. אין בכך איסור, אבל יש הקפדה רבה מאוד שלא לשנות מסדרי הקבורה, ובפרט שהרי הענין הזה לא נותן לה למעלה כלום… שם אין משמעות לציורים רק למצוות ומעשים טובים! לכן הרבה יותר משמעותי לחרוט איזה משפט שמבטא את מעשיה הטובים, הליכותיה עם הבריות וכדומה, ועיקר העיקרים לעשות מצוות ומעשים טובים לעילוי נשמתה!