כשהמחיר בברקוד בצרכניה שונה מהמחיר שכתוב במדף

שאלה:

הייתי בסופר לפני שבוע ורכשתי קניות, באותו רגע אחרי שסיימתי את הקופה ראיתי פריט שלא העברתי בטעות, מיד חזרתי לקופה ובקשתי להעביר, הוא העביר המכשיר במחשב ועלה לו שקל, נתתי את הסכום אחרי כמה זמן שוב חזרתי לסופר וראיתי שהפריט עולה 1.90 האם זה נקרא גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הברקוד של המחשב נתן הוראה שמחיר הוא שקל, אז המחיר הוא שקל, למרות שבמדף המחיר הוא שונה. פשוט לא תמיד מספיקים לעדכן את המחיר ע"ג במוצר, או במדפים. ולכן אין צורך לחשוש לגזל.

בהצלחה.