ק"ש של ערבית יחד עם קריאת שמע על המיטה

שאלה:

האם אדם שהתפלל ערבית מפלג המנחה רשאי לצאת ידי חובת קריאת שמע בקריאת שמע שכל המיטה אם יקרא את כל הפרשיות ?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי. אלא שהעצה שלי לא להמתין לקריאת שמע על המיטה שהיא נאמרת לפעמים מתוך עייפות גדולה ושלא בדקדוק, גם לפעמים שוכחים לומר את כל הפרשיות ובכוונה לצאת ידי חובת המצוה. כמו כן, דחיית אמירת קריאת שמע מונעת אכילת ארוחת ערב אלא באמצעות שומר שיזכיר, כל זה מקשה, ולכן עדיף להמתין עד זמן צאת הכוכבים לכל הדעות, ואז לומר קריאת שמע בצורה טובה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אפשר להוסיף עוד, שכל העניין של שומר, לא פשוט שמועיל. שכן בשות אור לציון פשוט לו ששומר אינו מועיל לקריאת שמע.
    ולכאורה יש ראיה לדבריו ממשנה במסכת סוכה,

    ומה גם שרואים במציאות, שהרבה פעמים השומר עצמו שוכח, וערבך ערבא צריך.