מצוות מעקה במרפסת שנעשתה לכתחילה עם המעקה

שאלה:

שלום רב
ברצוני להוסיף מרפסת תלויה לבית .
המרפסת בשלמותה{כולל מעקה} נבנית אצל הקבלן ומתחברת בעזרת מנוף על קיר הבית .
שאלתי היא לגבי מצוות מעקה והברכה .
א- האם אני צריך למנות את הקבלן{יהודי} כשליח לדבר מצווה .
ב- כיצד אני יכול לברך על המצווה ?
ג- האם המעקה מוגדר כמעקה רק אחרי שהמרפסת נתלית ?
תודה וכול טוב

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה מענינת. מסופקני אם יש באופן זה מצות מעקה, שכן לא היה לך אפילו רגע אחד שבו היתה לך מרפסת ללא מעקה… כאשר היא לא תלויה ודאי אין עדיין חובת מעקה, וכאשר היא נתלית היא כבר באופן שאין בה סכנה. לכאורה אין בזה מצוה אבל לא מצאתי מקורות לנדון זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באופן שאני מבקש מהקבלן שישאיר חלק ללא מעקה וישלים אותו אחרי שהמרפסת נתלית
    האם באופן כזה אפשר לקיים את המצווה
    אם כן מה גדול הפתח שהוא צריך להשאיר? והאם אני יכול למנות אותו שליח ולברך?

  2. אם משאירים אמה – חצי מטר, אפשר לקיים את המצוה, כך שמעתי שעשו בישיבת גאון יעקב בבני ברק, ועשו טקס גדול של מצות מעקה.
    על נושא השליחות והברכה ראה כאן
    http://din.org.il/2014/08/30/%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%95%D7%94-%D7%9E%D7%A2%D7%A7%D7%94-%D7%92%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA/