אוכל ושתיה למנחמים בבית האבל

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אח של חברה שלי נפטר.היא יושבת שבעה. רציתי לדעת האם נהוג לקחת אגוזים, תמרים, שקדים כדי שיהיה כיבוד כשבאים לנחם אותם.
אני נוהגת כמנהג הספרדים

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה אכן יש מנהגים חלוקים. אצל הספרדים מקובל מאוד להניח כיבוד כדי שהבאים לנחם יעשו ברכות לעילוי נשמת הנפטר. אצל בני אשכנז המנהג להיפך שלא לקחת שום דבר מבית האבל, לא אוכל ולא שום דבר אחר. לכן אם אתם ספרדים וגם החברה ספרדיה, זה בסדר גמור.

בשורות טובות.