להודיע לנפטר שבאו לבקר בקברו

שאלה:

שלום-היש מקור לשליחת שליח לקבר להודיע לנפטר שבאים לבקרו?מבוגר שחזר מחול מקברי הורים חווה זאת.בברכה חנוך

תשובה:

שלום וברכה

המקובל רבי סלמן מוצפי זצ"ל, שהיה כידוע מגדולי העולים לקברי צדיקים, כתב בספרו, שהיות ויש זמנים מסוימים בהם הנשמה בקבר והיא יודעת מה נעשה בעולם שלנו, אדם שבא לבית הקברות יוציא פרוטה ויאמר: פרוטה זו תהיה צדקה לעילוי נשמת הנשמה שתלך ותודיע לפלוני בן פלוני שבאתי לבקר בקברו. כך ידע הנפטר שבאו אליו וימליץ טוב על הבאים. הנושא הזה קשור לסוגית הגמרא בברכות דף יח האם הנפטרים יודעים מה קורה בעולם שלנו וכו', עיין בה בעיון..

אבל על לשלוח אדם חי להודיע, לא שמעתי, וגם אינני מבין במה הוא שונה מהמבקר עצמו…

יום נעים.