מדוע חייבים לברך גם על הרעה?

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לדעת עם תמיד אומרים שכל מה שבורא עולם עושה זה לטובתינו
אז למה הוא נותן לנו דברים רעים
אני יודעת שצריך להגיד תודה על הטוב ועל הרע
אבל עדיין למה הוא עושה לנו דברים לא טובים
אשמח לתושבתך תודה רבה ויום נפלא

תשובה:

שלום רב,

ניתן להסביר זאת בכמה דרכים כמו למשל, שעדיף שיהיה לנו קשה יותר בעולם הזה כדי לקבל שכר בעולם הבא. או אולי הסברים נוספים. אבל הבסיס צריך לדעת שזה אמוני. כלומר, אם היה כתוב שאדם צריך לברך רק על הטובה, זה היה פשוט ומובן מאליו. אבל כאשר כתוב שאדם חייב לברך גם על הרעה, פירושו של דבר, שעלינו להאמין שזה טוב עבורנו גם אם אנו כמובן לא רואים מדוע זה טוב עבורנו (אחרת זה כבר היה בהגדרה של טובה). ואת האמונה הזו יש להשריש בנו שכל מה שעושה ה' הכל לטובה.