היחס בין בורא העולם לנבראים – מאן דנפח מדיליה נפח

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
האם ייתכן לומר, שרוח השם התעברה או תתעבר במשיח?
ואם כן, ויש לזה מקור, אז האם הכוונה לרוח הקודש? לשכינה? למה בדיוק הכוונה?
כי לא נראה לנו הגיוני לומר, שח"ו הקב"ה בעצמו יתעבר במשיח. או בכלל באיזה צדיק.
אלו דברי כפירה, לא?
פשוט לצערנו, גילינו שיש אנשים שחושבים, שכן הוא יתברך בעצמו רח"ל.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אלו דיבורים מאוד חמורים ומסוכנים! צריך לדעת שכל אדם מישראל זוכה לנפש אלוקית החצובה מתחת כסא הכבוד, ועל עצם חיותו של האדם נאמר בתורה ויפח באפו נשמת חיים – מאן דנפח מדיליה נפח, כביכול הקב"ה נותן בו מעצמותו, חלק אלוקי, אבל אין לזה שום ביטוי גשמי חלילה כמו זה שנתנו לו הנוצרים! אין שום יחס בין הבורא לנברא, ובכל מה שאנחנו מדברים על הקב"ה, בדרגות הגבוהות ביותר של עולם האצילות זה הכל במובן של הספירות שהן כבר הנהגות – הצורה בה הקב"ה בא לידי ביטוי ביחס לנבראים, אבל הוא עצמו אין לנו שום השגה בו, ולכן כל הנושא הרוחני המשפיע בעצם נחשב אלוקות, אבל יש בזה הרבה דרגות ובחינות והכל הכל, ההארות שהן ביחס אלינו ולא עצמותו יתברך. כל השגה רוחנית נקראת רוח הקודש, משום שכל גילוי מעולם עליון הוא התגלות אלוקית במוחו של הנביא, אבל אין לזה קשר עם עצמותו יתברך. כל הבנה אחרת היא כפירה.

הצטרף לדיון

תגובה 1