חשבונות שמים

שאלה:

כתוב הבא להיטהר מסייעין בידו וכתוב פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם.
אני חזרתי בתשובה על הכל וה' לא עוזר לי כי יש משהו אחד שאני לא יכולה להתנתק ממנו פיזית אז איך זה מסתדר עם מה שכתוב?

תשובה:

שלום וברכה

אחד הדברים שכדאי לתת עליהם את הדעת, ואני כותב לך בקצרה אבל משהו עמוק שכדאי לקרוא ממה פעמים:

שימי לב שאת יודעת הכל! א. שחזרת בתשובה כהלכה. ב. שה' לא עוזר לך. ג. יש  משהו שאת לא יכול להתנקות ממנו.

כל הדברים האלו הם דברים שלעולם לא נוכל לדעת ולהבין אותם על בורים וכמה נדרש ובאיזה אופן, חשבונות שמים!

צריך ללכת בתמימות באמונה ובשמחה ובעזרת ה' יהיה הכל טוב.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כתבת "כל הדברים האלו הם דברים שלעולם לא נוכל לדעת ולהבין אותם על בורים וכמה נדרש ובאיזה אופן, חשבונות שמים!" למה לא נוכל להבין? "הבא להיטהר מסייעין בידו וכתוב פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם" זה פשט זה לא כתוב בקבלה

  2. הכל נכון, אבל לעולם לא נדע אם עשינו פתח כחודו של מחט… וגם לא נדע עוד חשבונות אחרים של בורא העולם! אנחנו מחליטים מה טוב לנו ומה צריך להיות, ותמהים איך בורא העולם לא "רוקד" לצלילי החליל שלנו…