ברכת כהנים כמה פעמים ביום

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לשאול למה מותר לכהן לעלות כמה פעמים ביום לנשיאת כפים למה אין בזה משום בל תוסיף? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בגמרא במסכת ראש השנה כח ב מבואר שמותר לשאת כפיו כמה פעמים ביום. ובתוס' שם הסבירו, שאיסור בל תוסיף אינו קיים על קיום מצוה כמה פעמים, אלא רק על תוספת בגוף המצוה, וכגון שיוסיף עוד פסוק על הברכה. אמנם יש שכתבו שאם בירך באותה תפילה לא יעלה לדוכן שוב לברך בתפילה זו במנין אחר, אא"כ אין שם כהנים אחרים, כיון שאין קרבן קרב ב' פעמים, אלא שהלכה זו היא רק לכתחילה ואינה איסור ממש.

מקורות:

ראה שו"ת גינת ורדים כלל א סי' יג, ושו"ת חתם סופר או"ח סי' כב.