כל מה שה' עושה הכל לטובה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב
כתוב בתענית על המעשה של נחום איש גם זובחידושי המהרשא:
כה"ג אמרי' פרק הרואה דלעולם יהא אדם רגיל לומר כל מה דעבדין מן שמיא לטב הוא ומייתי ליה התם מקראי ור"ל גם זה שנראה בעיני אדם לרעה הוא בא אפשר דמן שמים עבדין ליה לטב והתם מייתי עובדא דר' עקיבא בהכי וע"ש בחידושי' שם ובפרק חלק
מה הפירוש בעברית לשאלה שהוא שואל? "כה"ג אמרי' פרק הרואה דלעולם יהא אדם רגיל לומר כל מה דעבדין מן שמיא לטב הוא ומייתי ליה התם מקראי"

תשובה:

זו לא קושיא… הוא אומר: כדברים אלו [כה"ג – כהאי גוונא] נאמר בברכות בפרק הרואה, שיהיה אדם רגיל לומר כל מה שה' עושה הכל לטובה, ומביאה לכך הגמרא ראיה מפסוקים. והכוונה בזה, שגם מה שנראה בעיני האדם רעה מסובב עליו משמים לטובה, כמו הסיפור הידוע ברבי עקיבא עם התרנגול החמור והנר, שנשאר בלי כלום ודוקא זה גרם שינצל מהגזלנים. עד כאן תרגום…

בהצלחה