חיוב נשים בקריאת שמע

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
רציתי לשאול מס' שאלות:

1. אני מתפללת במנין שפתוח גם לנשים בימות החול. יש בעזרת נשים כולל והם מאפשרים לנו להתפלל במנין בשעות מסוימות. תפילת ערבית הפתוחה לנשים היא ב20:10 דקות. שקיעת החמה היום ב 19:45 וצאת הכוכבים ב20:13.
הבנתי שבמקרים כאלה צריך להגיד שוב את 3 הפרקים של קריאת שמע: מ"שמע ישראל "עד "אמת". השאלות שלי:
1.האם גם נשים חייבות בכך?
2. אם כן, אני אומרת את 3 הפרקים בקריאת שמע על המיטה. האם זה מספיק?
3. אם לפעמים אומרת את קריאת שמע על המיטה מאד מאוחר אחרי חצות, האם עלי לומר את 3 הפרקים קודם לכן?

שאלה נוספת: אני עורכת להורים שלי את הקניות. אבא שלי מביא לי כסף מזומן אך אני מעדיפה לשלם באשראי.
האם יש פה בעית ריבית?

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

אשה אינה חייבת בכך, כיון שאשה פטורה מעיקר הדין ממצות קריאת שמע כיון שהיא מצוה שהזמן גרמא, וקוראת זאת רק כדי לקבל עליה עולם מלכות שמים, אמנם זכירת יציאת מצרים אשה חייבת כמו האיש, אבל לענין זה מספיק ברכת אמת ויציב בשחרית [שהרי ממה נפשך, אם החיוב הוא פעמיים ביום זו שוב מצוה שהזמן גרמא, מבוארים הדברים בהרחבה במשנה ברורה סי' ע ס"ק ב, על השיטות השונות שבזה].

שיתקבלו התפילות.