פיצוי כספי על מכשיר שלא מתאים לכוח החשמל בישראל

שאלה:

רכשנו מכשיר חשמלי באיביי וכיון שלא היה מצוין על המוצר שהוא מתאים רק לחו"ל בגלל שיש לו מתח שונה מישראל (לא ידענו שיש בזה הבדל) לכן פתחנו סכסוך עם המוכר ובסופו של דבר זיכו אותנו אל כל הסכום כולל המשלוח.
כנראה שיש איזה כח מסויים לבעלי האתר על המוכרים ולכן זיכו אותנו, כעת אני חושש שאולי זה גזל, ראשית כיוון שזה נעשה אולי בעל כרחו של המוכר ובנוסף אולי כל הענין של ידיעה שרכישת מוצר חשמלי בחו"ל דורשת בירור האם זה מתאים לישראל היה מוטל עלי , והמוכר לא היה צריך להסביר לי שאני יצטרך להחליף פה מנוע חדש של 230 וולט ?

תשובה:

שלום וברכה,

פיצוי כספי שהגיע בגלל הגשת תלונה, מותר לקבלה, גם כאשר האשמה תלויה בכם שהייתם צריכים לבדוק. אם הפיצוי הגיע בהכרח ובכוח, שלא בהסכמת המוכר, נחשב לגזל.

[היו כאן שאלות באתר דין שאיביי פיצוי על טעויות כח חשמל, וכנראה שזה חלק מהשרות שלהם – יש לבדוק זאת -]

בהצלחה.