סדר לימוד עבור בעלי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מה מומלץ לבעל תשובה שעובד רוב היום לפרנסתו ללמוד בזמן המיועד ללימוד?
אמרתי לבעלי שכדאי לנהוג כפי ששמעתי מהרב שלי וכפי שאחד הרבנים בכולל ייעץ לו- גמרא והלכה.
הוא נוהג להקדיש זמן גם לחומש, נביאים ומשניות.
מה דעת כבוד הרב?
המון תודה!

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי, שאלה זו צריכה להישאל על ידי בעלך. הסיטואציה שאת מציבה לבעלך גם אם הכוונה היא ודאי טובה היא אינה בריאה לזוגיות שלכם. עם כל הכבוד לרב שלך, אילו ירצה להתייעץ איתו הוא יכול, אבל תני לו להחליט לבד… ברור שלימוד גמרא והלכה זה דבר חשוב. אבל גם חשוב מאוד ללמוד מה שהוא מרגיש יותר בנוח בפרט שהוא בתחילת דרכו הלימודית. אם הוא חש בנוח יותר ללמוד משניות ילמד עכשיו משניות וכך בעז"ה ימשיך להתקדם. אבל הלחץ הסמוי שאת מציבה לו גם אם ודאי אין לך כוונה כזו, אבל אני חושב שהוא מרגיש את זה באיזה שהוא מקום. וזה לא בריא..

הרבה הצלחה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. "חוב הלימוד לפי התלמוד הוא כל ימי החיים עד זקנה ושיבה… שערי החכמה פתוחים לעולל וישיש, לא יבקשו תעודה ממנו על שנותיו, ולא ידרשו שמו ושם עירו, את כל אשר יחפוץ ילמוד. בכל כתב ובכל לשון החכמה נאמרה, ואין כל סדר במשנה".

    לשון החזו"א.