מתי יבוא משיח?

שאלה:

שלום רב,
רציתי להבין מה ההסבר שכתוב: " אין בן דוד בא אלא בדור שכולו זכאי, או כולו חייב"?
הרי שני המקרים לא מציאותיים. כלומר לא תהיה מציאות שכולם יהיו צדיקים או מציאות שכולם חלילה יהיו רשעים.
שאלה נוספת:
האם הניסיון האחרון של הדור לפני ביאת הגואל יהיה במאכלות האסורות? קראתי באיזה מקום את זה לא זוכרת ולא מוצאת ורוצה להבין זאת אם בכלל זה נכון… ובמציאות של היום אין קושי או ניסיון בדבר.
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

יש יש לחדד, שיש זמן המיועד לגאולה בו הוא יבוא בכל מקרה, הנושא הוא מתי נהיה ראויים שיבוא מחמת מעשינו.

ולעצם השאלה לי יש חידוש שאמנם לא ראיתי כתוב בשום מקום אבל הוא נשמע לי הגיוני. אם ננסה להבין מדוע הוא יבוא בדור שכולו חייב, הרי הגעתו תלויה בזכויותינו אם כן למה דור שכולו חייב עדיף על דור שחלקו זכאי חלקו חייב? נראה שהכוונה, שבן דוד מגיע באחד משני האופנים: או בדור שראוי לכך – כולו זכאי, או בדור שבלאו הכי אין סיכוי שיתקדמו יותר, וממילא אין טעם לעכב את הגאולה, כיון שזה לא יועיל לגרום לאנשים להיות טובים יותר. ממילא, גם בדור שחלקו זכאי חלקו חייב, אם המצב יהיה כל כך רדוד שאין סיכוי שיתקדמו עוד מעצמם, הוא יבוא.

לא ידוע לי שזה יהיה הנסיון של הדור האחרון, מהמצב ברחוב נראה שזוהמת העולם המערבי, חיי המשפחה שאינם שמורים האינטרנט וכל השאר, הם הנסיון הבולט.

שנזכה לגאולה במהרה!