האם הקב"ה מנסה את האדם במה שאינו יכול לעמוד בו – המשך

שאלה:

עכשיו אני שומעת על אשה שהיא חולה במחלה והיא צריכה 180000 שח ואין להם זה ניסיון שהם לא יכולים לעמוד בו, לא?

תשובה:

אנחנו לא יודעים חשבונות שמים, אבל אם הם קיימים סימן שהם יכולים לעמוד בכך. ואומר לך דבר קיצוני קצת אבל פשוט ואמיתי, גם אם היא לא תבריא מחוליה חלילה זה לא אומר שזה היה לרעתה, אולי זה הנסיון שלהם, ומי אומר שאינם יכולים לעמוד בכך? הכרתי הרבה אלמנים ויתומים… זה נסיון קשה, אבל הכל לטובה ולברכה. עלינו מוטל לסייע ככל שנוכל ולהתפלל עליהם ככל שנוכל, ובמקביל להאמין שהכל בעולם לטובתנו.