בגד חדש לסנדק בספירת העומר

שאלה:

שלום
האים מותר לברך שהחיינו על טלית חדש ביום הברית לסנדק בימי העומר ? (לבני ע"מ)
[מקורות]

תשובה:

שלום וברכה

בשנת אבל התירו בגד חדש חשוב גם למנהג שאוסרים זאת כל השנה הראשונה, ואם כן נראה שכך הוא גם לבעלי ברית, וכפי שהתירו להם תספורת.

מקורות:

גם בגד חשוב שמברכים עליו שהחיינו מותר לסנדק ללבוש בברית המילה בשנת האבל, כיון שהוא יום טוב שלו וכל מה שאסרו רק משום מנהג בעלמא התירו לבעלי הברית, ראה דברי סופרים סי’ שצא בירור הלכה ד”ה אם הוא לאחר שלושים, על פי שו”ת זרע אמת ח”א או”ח סי’ עו.