גזיזת ציפורניים בתוך שלושים ימי אבלות בערב חג

שאלה:

שלום רב
אדם בתוך שלושים ימי אבלותו האם מותר לו ליגזוז ציפורניו בערב חג פסח למרות שהוא בתוך שלושים ומיצטער אם לא יגזוז.מה הדין לערב שבת?
תודה. מימון.
נא לתת המקור אם אפשר.

תשובה:

שלום רב

ההלכה היא שהחג המפסיק את אבלות השלושים [נוגעת רק לעניני האבלות, כלומר, להתיר רחיצה כרגיל גזיזת ציפורניים וכו’. אבל כל מה שנוגע לכבוד הנפטר, שזה אזכרה עלייה לקבר וכו’, זה נעשה כרגיל בסיום השלושים. כך כתב בס’ נחלת שבעה]. לכן סמוך מאוד לכניסת החג מותר כבר הרחצה וגזיזת הציפורניים, אך יש להתפלל מנחה קודם לכן. ובעיקר ענין זה ראה שו”ע סי’ שצט סעי’ ח. בערב שבת אין היתר.