אזכרה משותפת / אזכרה בשנה מעוברת

שאלה:

שלום רב, יש לי שתי שאלות
1. האם ניתן לבצע אזכרה משותפת כשהאחד נפטר בטבת והשניה באדר
2. כשחלה שנה מעוברת באיזה אדר יש לערוך אזכרה או שאין לכך חשיבות וניתן באחד משניהם

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין טעם לערוך אזכרה משותפת, האזכרה אינו סתם אירוע של כבוד, אלא ביום הפטירה הוא יום דין לנפטר, ומרבים בו במצוות, ברכות, תפילות, תהילים, צדקה, קדיש וכו' וגם נחת רוח רבה היא לו שבאים לקברו ומתפללים שם לעילוי נשמתו.

בשנה מעוברת למנהג בני אשכנז העיקר הוא באדר א' ואם אפשר עושים אזכרה גם באדר ב', ולבני ספרד רק באדר ב', ראה שו”ע או”ח ס’ תקסח סעיף ז, פני ברוך סי’ לט סעיף מב.