אמונה והשתדלות

שאלה:

נכון יש דברים שצריך השתדלות ויש דברים שלא צריך? למשל אני יכולה לסמוך רק על ה' שירפא אותי אם קיבלתי מכה ולא ללכת לרופא ובזה אני מאמינה ב100% שה' ירפא אותי?

תשובה:

ידועים בענין זה דברי הרמב"ם "מה ליראי ה' בבתי הרופאים", כלומר, ההשתדלות לפי גודל האמונה. אבל בדורנו דור חלש האמונה לא מספיקה ויש לעשות השתדלות כמעט בכל. בנוגע לשידוכים ידועים דברי הגר"א שאין צורך בהשתדלות, 40 יום קודם יצירת הולד בת קול יוצאת ומכרזת בת פלוני לפלוני, ושידוך הוא תמיד נס והארה משמים, אבל נראה שגם בזה היום אנשים עושים הרבה השתדלויות..

בשורות טובות.