לא לחכמים לחם

שאלה:

כתוב בקהלת "לא לחכמים הלחם"-לא מיש שחכם ישיג בחכמתו כסף. אבל זה ממש לא ככה כי רוב האנשים החכמים מרוויחים יותר רוב האנשי הייטק מרוויחים יותר ממזכירה

תשובה:

שלום וברכה,

הזכרת בשאלתך שלא כל החכמים עשירים, אלא רוב החכמים. ויש גם מיעוט שאינם חכמים כלל שיש עסקים עם רוחים גדולים, רואים שלמרות שהכשרון מאוד עוזר לעושר, אבל לא מחייב שיהיה עושר – וזה כוונתו של שלמה המלך בפסוק.

בהצלחה, עושר רב.