ברכת שהחיינו על פרי שכמעט ואינו נמצא בשוק

שאלה:

שלום לרב
על מה מברכים שהחיינו על פרי שלא נמצא בדרך בשווקים או על פרי שמשתנה בעונות?

תשובה:

שלום וברכה

רק על פירות עונתיים. ראה שו"ע סי' רכה סעי' ו, ובזמנינו אכן יש בעיה קצת בעני זה, כיון שעקב הטכניקות השונות יש הרבה מאוד פירות שנמצאים כל השנה, ואף שבחלק מהשנה הם מעט יותר יקרים ולא בכל מקום מוכרים אותם עדיין לא ניתן לברך במצב כזה שהחיינו. אבל אם יקרים מאוד וטעמם שונה ולא טבעי כל כך, ואינם נמכרים כמעט, אפשר לברך. כך הביא בס' וזאת הברכה בשם הגרי"ש אלישיב.