ברכת שהחיינו על פרי שלפניו ואינו אוכלו

שאלה:

שלום לכבוד הרב/נים.
אורח שהביאו לפניו פרי חדש ברך שהחיינו ואכל , לאחר מכן הביאו לפניו פרי חדש אחר ולא אכל ממנו , האם כשיגיע לביתו ויוציא את אותו הפרי וירצה לאכול ממנו האם צריך לברך עליו שהחיינו ? או שכבר אינו יכול לברך שהחיינו בגלל שהתארח אצל חברו ושם כבר פטר את הפרי משהחיינו ?

תודה ויום טוב .

תשובה:

שלום וברכה

אף שבדרך כלל נהגו לברך בשעת האכילה ולא בשעת הראייה, אם הביאו פירות לפניו מהם כמה חדשים ובירך על אחד מהם והיתה כוונתו לפטור את כולם, כולם נפטרו אף שאכל רק מאחד, כך כתב בכף החיים סי' רכה ס"ק יח, ומסתבר שאפילו בסתמא כשמברך שהחיינו ויש כמה פירות לפניו כוונתו לכולם. אבל אם להדיא לא התכוין לפטור אלא מה שאכל, בודאי חייב לברך שוב.

יום נעים.